Wednesday, June 10, 2009

Niels Harrit na TV2NEWS o nanotermitu

http://www.youtube.com/watch?v=TNBAMAgM3OA

http://www.eurabia.cz/Articles/3093-priznani-sefredaktora-jak-jsem-prestal-verit-oficialni-verzi-o-11-zari.aspx

Přiznání šéfredaktora: Jak jsem přestal věřit oficiální verzi o 11. září
Autor: Edvard Steinský | Publikováno: 20.6.2009


Je to zvláštní souhra náhod, že ve chvíli, kdy Eurabia.cz slaví své čtvrté narozeniny, chystám se do "ohlédnutí šéfredaktora" napsat něco, co bude mnohým připadat nepochopitelné a některým dokonce smrtelně nebezpečné. Jiným, kteří náš server kritizovali a neměli ho v oblibě, to možná vykouzlí na tváři škodolibý úsměv. Ale Eurabia.cz nikdy nebyla propagandistickým serverem, který by útočil na nízké lidské pudy, ale spíše místem, kde jsme mohli psát svobodně to, co nebylo v mainstreamových médiích slyšet. V tom byla její hodnota - milujeme pravdu a chceme ji říkat bez ohledu na to, jak je nepříjemná. To je naším hlavním úkolem.

Už přibližně rok jsem se potýkal s mučivými pochybnostmi ohledně 11. září. Při zaměření, které si Eurabia.cz vytkla, nebylo možné tyto názory přehlédnout a nesetkat se s nimi. Ještě před časem jsem se jim vysmíval jako všem jiným konspiračním teoriím. A všechny, kdo se odvážili oficiální verzi 11. září napadat, jsem považoval za levicové fanatiky, fantasty a ideové nepřátele. Pochybnosti se ale vkrádaly a spolu s nimi otázky. Co když velká část toho, co jsme zde na Eurabii.cz publikovali, především zpočátku (o Al-Kajdě, mezinárodním terorismu, Usámovi bin Ládinovi), prostě není pravda?

Částečným řešením těchto pochybností byl trochu jiný směr, který Eurabia.cz nabrala a bystřejší čtenáři si ho určitě povšimli. Zaměřili jsme se na Evropu především a na problém její islamizace, na otázky přistěhovalectví, imigrace a kriminality přistěhovalců v západních zemích. Jinými slovy, otázka hledání nepolapitelného Usámy bin Ládina byla odsunuta trochu stranou, stejně jako boj proti terorismu.

Ruku v ruce s tím šla přeměna Eurabia.cz od jejího dříve proamerického kurzu a nekritického obdivu k prezidentu G. W. Bushovi a neokonzervativcům vůbec, spolu s podporou amerického radaru, v postoj dnes vůči USA převážně kritický. Eurabia.cz uveřejňuje řadu článků, ve kterých kritizuje současnou administrativu Baracka Obamy. I když ona se vlastně moc neliší od té předchozí. A to je právě to překvapivé. Nejlevicovější prezident v dějinách USA se chová stejně, jako jeho "pravicový" předchůdce. To se dá vysvětlit tím, že zahraniční politika USA je konzistentní a i levicový prezident musí zachovávat její dlouhodobější směřování. A nebo je tu ještě jedno vysvětlení. Co když americkou politiku neurčuje ani tak prezident, který je toliko loutkou, ale lidé v pozadí, kterým jde o jejich zájmy, které se nemusí shodovat se zájmy země (a často také neshodují)?

Tím by se vysvětlily i mnohé otazníky, které jsme si v Eurabii.cz kladli a které nám do toho celkového rámce nezapadaly. Proč USA bojují proti fiktivnímu mezinárodnímu terorismu bez tváře (respektive s tváří vousatého Ládina) a přitom nechávají krvácet jižní hranici s Mexikem, kde příliv přistěhovalců mění tvář země? Mexičané nejsou sice muslimové, ale jistá obdoba k neschopnosti Evropy vzepřít se přílivu imigrantů tu je. Proč George W. Bush a Tony Blair i přes útoky 11. září pěli pro nás nepochopitelně vstřícné výroky na adresu islámu a ujišťovali muslimský svět, že nemají nic proti jejich krásnému náboženství? Proč Bush naoko hřímal proti islamistům, i když zároveň jeho rodina udržovala nadstandardní vztahy s bohatými Saudy, kteří islamisty finančně podporují? Dává také smysl to, proč média tehdy jako divá opakovala frázi o tom, že svět už nikdy nebude stejný jako před 11. zářím. Ano - omezení osobní občanské svobody, které západní vlády (a vláda USA jako první) rychle s vděkem přijaly, nabylo takových rozměrů, že dnes už opravdu žijeme v jiném světě, než před rokem 2001.
Přiznat omyl šlechtí

Přesto jsem si stejně uvědomoval, že tímto tichým mlčením jsem se s problémem nevyrovnal dostatečně. A že našim čtenářům dlužíme vysvětlení či možná rovnou omluvu. Sbíral jsem k němu odvahu a hledal vhodný okamžik. Nebudu zastírat, že odhodlání posílil mediální ohlas kolem knihy vicekancléře Petra Hájka. Ale nejen mediální ohlas, který byl pokrytecký, protože málokdo z médií knihu prostudoval, ale kniha samotná, kterou jsem přečetl téměř na jeden zátah. Odvaha Petra Hájka zpochybnit obecně přijímaná klišé mi dodala odvahu přijít s pochybnostmi o 11. září i na stránkách Eurabia.cz. I když to pro mnohé možná bude šok a možná i některé čtenáře ztratíme.

Jak ale sám Petr Hájek říká, my nevlastníme pravdu, ale Pravda vlastní nás. Není možné pokračovat v šíření tvrzení, o kterých panují tak velké pochybnosti. A to i přesto, že by se hodila zaměření našeho webu jako kritizujícího islám. Eurabia.cz skutečně vede mediální válku proti islámu a zdůrazňování 11. září bylo jedním z podpůrných argumentů, kterému rozuměli i lidé, kteří se problematikou jinak nezabývali. Nebudu zastírat, že události 11. září nás ostatně inspirovaly k tomu, abychom tento web vůbec založili. Ale i kdyby se nám oficiální verze hodila do argumentační výbavy sebevíce, v okamžiku, kdy o ní máme stále více pochybností, není možné ji nadále obhajovat.

Eurabia.cz nikdy nechtěla být mainstreamovým médiem. Vždy chtěla říkat to, co se v mainstreamu nenosí, vždy chtěla informovat o věcech, o kterých hlavní mediální proud mlčí. Zpochybněním toho, co mainstream považuje za nezpochybnitelné, může sice krátkodobě utrpět a působit jako spolek blouznivců, ale z dlouhodobého hlediska ji přiznání omylu šlechtí. Vždyť jak by bylo potupné přiznat omyl až tehdy, když i mainstreamová média přijdou s tím, že 11. září bylo vše jinak. Což se může jednou stát, protože procenta pochybovačů neustále rostou. Pokud ovšem nenastane druhá varianta, že za popírání bude trest.

Netvrdím, že vím, co se přesně 11. září stalo. Z dostupných materiálů se zatím kloním k závěru, že věže WTC spadly na základě řízené demolice. Už to ale znamená, že vše, co přišlo potom, bylo jinak, než jsme si dosud mysleli.

Tím zároveň neříkám, že islám není nebezpečí. Muslimové se z 11. září radovali a oslavovali ho, mnozí si dodnes myslí, že Usáma je za pád věží zodpovědný. Mnozí atentáty schvalují. A kdyby na to měli ony možnosti, útoky by určitě provedli. Stěží by ale dokázali odvést tak precizní práci, jakou jsme mohli vidět 11. září - to bychom je moc přeceňovali... Vždyť i federální úřady na stránce nejhledanějších teroristů připisují Usámovi jen útoky z roku 1998, protože na jeho spojení s 11. zářím nemají důkazy. Není to podivné?
Co bude dál?

A co nyní Eurabia.cz? Neznamená toto přiznání její definitivní konec? Myslím, že nikoli, i když někteří to budou tvrdit.

V roce 2005, tedy v prvním roce fungování Eurabia.cz, napsal v jednom z článků její redaktor a posléze několik let můj předchůdce tuto myšlenku:
"Třetí generace přistěhovalců necítí mnohdy k hostitelské zemi ani tu nejzákladnější míru loajality. Teroristické útoky jsou toho nejkřiklavějším potvrzením - přesto jsou však jen pověstnou špičkou ledovce. Závažnější, protože ne tak patrnou, hrozbou je sílící islamizace Evropy v důsledku neochoty imigrantů začlenit se do společnosti."

Terorismus pro nás byl vždy jen vrcholkem ledovce. Tou nejviditelnější součástí, o kterou nevedla spor ani mainstreamová média. Už když jsme se serverem začínali, bylo nám ale jasné, že skutečné nebezpečí číhá někde jinde. Že problémem je ochablost Evropy a její kapitulace před imigrantskými hordami, které mění její tvář.

Ne nadarmo se server jmenuje Eurabia.cz a je inspirován knihou Bat Ye´Or, jejíž hlavní teze mluví o spolupráci evropskounijních institucí s arabským světem. To je ono nebezpečí. Stejně jako klesající porodnost Evropanů a vysoká porodnost přistěhovalců. Myšlenka multikulturalismu a politického appeasementu, kdy politici ustupují před zpupně formulovanými požadavky muslimů v Evropě. Zde se vede boj o charakater našeho kontinentu, což potvrdily i volby do Evropského parlamentu, ve kterých uspěly pravicové strany, které imigraci kritizují.

Právě na toto téma se Eurabia.cz poslední dobou zaměřila a v tomto kurzu hodlá pokračovat i nadále. To, že Usáma, jak ho známe z nekonečných videí, které se s železnou pravidelností podezřele vynořují v médiích, možná ani neexistuje, neznamená, že můžeme být klidní. Islám je hrozbou - islám sám, islám jako takový. V tom je Eurabia.cz nekorektní. Netvrdíme - jako Bush, Blair a média - že jen hrstka zfanatizovaných muslimů unesla jinak vznešené náboženství. Tvrdíme od počátku, že islám je zhoubný sám o sobě. A že mnohem nebezpečnější než teroristické útoky je časovaná nálož v podobě vysoké natality muslimů v kombinaci s evropskou slabostí, protože je jen otázkou času, kdy v západních společnostech budou mít muslimové většinu. To bude - na rozdíl od útoků na WTC - jasně měřitelný fakt, který nikdo nebude moci zpochybnit. Jenže postupná a plíživá islamizace, která bude dokonána za deset dvacet let, nevypadá tak nebezpečně jako náraz letadel do mrakodrapů v přímém přenosu.

Proto mám neklamný dojem, že pro server, jakým je Eurabia.cz, tu bude místo i nadále. Bohu žel. Raději bych si totiž přál, aby ho vůbec nebylo třeba...

Edvard Steinský, šéfredaktor Eurabia.cz

***

PS Eurabia.cz zůstává proizraelská - to je vzkaz pro ty, kteří by chtěli tvrdit, že při útocích nezemřeli žádní Židé...

PS2 Budu rád, když na téma zazní bohatá polemika. Příspěvky z obou názorových stran uveřejníme. Pište na edvard.steinsky@eurabia.cz.

No comments: